Németország és Baszkföld legjobbjai Budapesten

2013. május 3.

ONA AF25 huzalos szikraforgácsoló gép a Mach-Tech szakvásáron.

A GesKor Kft. idén is jelen lesz a május 28. és 31. között jelentkező Mach-Tech 11. Nemzetközi gépgyártás-technológiai és hegesztéstechnikai szakkiállításon. A GesKor Kft. standján megismerhető lesz egy Hermle megmunkálóközpont, Heun szikrafúró, továbbá kiállítanak Dürr Ecoclean ipari mosó- és Fuchs elszívóberendezéseket, illetve egy lézerhegesztő berendezés mellett megtekinthető lesz az idén 61 éves ONA electro-erosión SA baszk cég által gyártott ONA AF25 típusú huzalos szikraforgácsoló gép, amely a gyártó legkisebb méretű gépe, így prezentációs célra a legalkalmasabb.


A gép mozgástartománya X-Y-Z tengelyen 400 x 300 x 250 mm. Az utaztatott U-V tengely mozgástartomány 120 x 120 mm, a maximális ±30° döntött vágás 87 mm magas munkadarabon vágható, amely ekkora méretű gép esetén bőven megfelel a szerszámgyártásban előforduló kihívásoknak. A munkatér belső méretei (szélesség/mélység/magasság) 700 x 650 x 250 mm. A kiállított gép dielektrikum hűtőt, papírszűrő rendszert és huzaldaraboló opciót tartalmaz.
Az ONA legújabb fejlesztésű digitális Easycut generátorát kimagaslóan nagy termelékenység és kiváló felületi minőség kialakítása jellemez. A szikraforgácsolási technológia során elérhető legnagyobb vágási sebesség (450 mm²/perc) is teljesíthető Ø0,33 mm huzal használatával. Az új megoldások segítségével lehetőség nyílt nagy pontosságú munkadarabok elkészítésére sokkal rövidebb idő alatt, még nagyon finom felület vágása esetén is. Az Easycut generátor a vágási sebességet semmilyen mértékben nem befolyásoló, 100%-ig elektrolízis mentes megmunkálást biztosít a vágott felületen, megőrizve annak teljes felületi integritását.

Vezérlés – magyar nyelvű és könnyen tanulható Az ONA-W64 CNC vezérlés magyar nyelvű kezelőfelülettel rendelkezik, kezelése könnyen megtanulható. Minden olyan tulajdonsággal rendelkezik, amellyel egy korszerű szerszámgépnek manapság rendelkeznie kell, ilyen a naplózás, távmegfigyelhetőség, helyi hálózatba integrálhatóság, e-mail üzenet küldése eseményekkor, automatikus kikapcsolás, automatikus újraindulás, vagy éppen az USB-csatlakozó megléte.

A vezérlés hat tengely szimultán használatára képes (X, Y, U, V, B). A szoftver stabil Linux-alapokon működő ablakos felületen biztosítja az átlátható kezelhetőséget. A programozási nyelv választható, akár programsoronként felváltva alkalmazható a programban. Az egyik nyelv az ISO, a másik az ONA által készített, könnyen megjegyezhető mnemonikokat tartalmazó nyelv. Tartósan pontos A gép automatikus huzalbefűző rendszerrel rendelkezik, mely igen hatékony, sokat bizonyított egység, mivel a gépen alkalmazott technológia található meg a nagyobb típusokon, ahol a befűzést akár 700 mm magasságból is megbízhatóan végre kell tudni hajtani. A mechanika kialakításánál a fő szempont a tartós pontosság volt.
A deformációk megelőzése érdekében a FEM végeselem módszert használták fel. Az öntöttvas gépváz meglehetősen nagy szilárdságú. Az ONA gépekbe vezető európai gyártók termékeit építik be.


A cikket írta: TechMonitor és Kormányos Richárd - GesKor
Vissza a hír listához